Personlig assistent tillsammans med barn

Personlig assistent

Genom arbetet kommer du som personlig assistent ofta din uppdragsgivare mycket nära. Du är en nyckelperson och en livsviktig länk i kedjan.

Våra uppdragsgivare är individer med olika behov och det finns inga exakta regler för hur personliga assistenter ska arbeta. Att arbeta som personlig assistent skiljer sig från arbetsplats till arbetsplats, det är just därför det heter personlig assistans. Tjänstens utformning beror på vem du arbetar hos och vilka behov denne har. Hos några av våra uppdragsgivare krävs att du har utbildning men ofta räcker det och fungerar bra när personkemin stämmer mellan dig och din uppdragsgivare.

Frihet och variation

Arbetet som personlig assistent kan innebära stor frihet och variation. Ingen arbetsplats är den andra lik och arbetet upplevs av många som lärorikt, utmanande och spännande.

En personlig assistent jobbar nära sin uppdragsgivare och har ofta kontakt med andra personer genom sitt arbete. Det kan handla om kontakter med anhöriga, vänner, skolpersonal eller arbetskamrater beroende på hur uppdragsgivarens liv ser ut.

Läs vad några av våra personliga assistenter tycker om sitt arbete:

(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)