Personer som arbetar som personliga assistenter

Dina personliga assistenter

Att du kan leva det liv du vill leva är det viktigaste för oss. Det är dina personliga assistenter, våra anställda som gör det möjligt.

För att du ska kunna göra det du vill göra krävs att du trivs och känner dig trygg med dina personliga assistenter. Även dina assistenter måste trivas och känna sig trygga med Kooperativet OLJA som arbetsgivare för att göra ett bra jobb.

Vi satsar på en god arbetsmiljö och vi anordnar regelbundet utbildningar för att öka dina anställdas kunskap och motivation. Det ökar dina chanser till välbefinnande och ett gott liv. Vi vet att assistenter som trivs och har en bra arbetsmiljö gör ett bättre arbete och stannar längre – det vinner du på.

Dina personliga assistenter får goda anställningsvillkor och en bra lön. Vi följer kollektivavtalet mellan KFO och Kommunal och våra anställda omfattas av avtalspension samt ett antal avtalsförsäkringar. Dessutom erbjuder vi friskvård till alla våra anställda, oavsett om arbetstiden är på hel- eller deltid.

I varje arbetsgrupp finns det en utsett arbetsledare som assistenterna kan vända sig till vid behov.

Vill du själv vara arbetsledare och leda dina assistenter får du stöd av oss i den rollen. Det är upp till dig om du hellre vill att någon anhörig eller nära vän ska jobba som arbetsledare eller personlig assistent hos dig. Vi kan också hjälpa dig att hitta en person som du har förtroende för.

Oavsett vem som är arbetsledare gäller precis samma anställningsvillkor och förmåner för alla anställda. Vi gör ingen skillnad. Ett krav är att personen har fyllt 18 år.

(Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält) (Obligatoriskt fält)